Despre sugerea energiei si viata reala

JURNAL DE SEARA / 22.01.2017

— Imi este frica sa fiu fericita. Sa simt fericire. Simt ca ceva foarte rau se va intampla. Sau ca nu… fericirea .. te face liber. Te face independent. Singur. Responsabil. Ca sa accept sa traiesc din toata fiinta mea, cu bucurie, trebuie sa accept si ca voi ramane singura responsabila de tot ce mi se intampla. Fericirea te izoleaza si te responsabilieaza. Nu mai poti blama, sau nu te mai poti agata de oameni, spunandu-le ce nu iti place, ce au gresit, etc. Asta inseamna ca .. nu mai poti suge energie de la ei. Nu te mai poti baza pe asta. Trebuie sa devii auto-sustenabil si sa iti mentii aceasta pozitie, fara sa mai sugi energie din jurul tau.

Suptul energiei este similar cu suptul la sanul memei. Este o reminiscenta a abandonului, a fiintelor imature emotional. Cand inca nu suntem maturi si responsabili de noi insine, ne agatam de ceilalti sugand energie (pozitiva si negativa) – pentru a ne hrani, aidoma unui copil. Oferim si noi la randul nostru energie, si astfel ramanem intr-un ciclu constant de supt si sugere care ne tine deprivati de viata reala.

Viata reala exista doar in autonomie si responsabilitate de sine. Si atunci fericirea ta, in sfarsit poate sa lumineze viata celorlalti. Pana cand nu reusesti sa fii independent, sa nu mai sugi de la nimeni energie, ci doar prin tine insuti sa existi, nu ai cum sa ajuti pe nimeni.


Si apoi poti fi cu oricine, de abia apoi poti fi cu adevarat langa cineva (familie, sot, prieteni, frati). Pana atunci doar te pacalesti ca stii ce faci sau cine esti.

 

 

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s